Θεσμός στη Θεσσαλονίκη οι δημοπρασίες έργων τέχνης !

 

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση του φιλότεχνου κοινού πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από την Kapopoulos Fine Arts Auction House, η μεγάλη δημοπρασία έργων ζωγραφικής και γλυπτικής στο Electra Palace.

Δημοπρατήθηκαν σε προσιτές τιμές, κάτι που αποτελεί φιλοσοφία του οίκου και του ιδρυτή του κ. Βαγγέλη Καπόπουλου, σπάνια έργα υψηλής αισθητικής που αποτελούν επένδυση τέχνης και ζωής. Μοναδικά έργα που φέρουν την υπογραφή κορυφαίων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, που εξασφάλισε και φέρνει στη χώρα μας η Kapopoulos Fine Arts Auction House. Ανάμεσα τους έργα των: Βασιλείου, Παύλου, Φασιανού, Τσόκλη, Μυταρά, Σπεράντζα, Σόρογκα, Σταθόπουλου, Κόττη, Βαλυράκη, Παπανελόπουλου, Χώνια, Αντωνάκου, Sonke, Χριστοφόρου, Πράσινου, Τσίγκου, Γέρου, Γεωργίου, Λασηθιωτάκη, Πανταλέων, Λάβδα, Σακαγιάν, Άγγελου, Καλογεροπούλου, Κούτρικα, Σολιδάκη, Δάλλα, Pare, Erro, Spark, Mr Brainwash, Orlinski, Bouteiller, Jenkell, κ ά.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Βαγγέλης Καπόπουλος μετά το τέλος της δημοπρασίας: «Ξεκινήσαμε δυναμικά και θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη εποχή, να καθιερώσουμε τον θεσμό της δημοπρασίας και στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε πολύ ελκυστικές τιμές. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα, μέσα στα επόμενα χρόνια η αγορά της τέχνης θα ανέβει. Στη συγκεκριμένη δημοπρασία οι φιλότεχνοι είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε πολύ σημαντικά έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών σε τιμές πολύ ελκυστικές, για όλα τα βαλάντια. Πιστεύω ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, να γίνει η επανεκκίνηση της αγοράς της τέχνης.»

Όλα τα έργα που δημοπρατήθηκαν, συνοδεύονταν από πιστοποιητικά γνησιότητας.

Την επικοινωνία της εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρία Mar.Com ΤζελέπογλουΧαριτωμένη

About

Από μικρή που λες είχα μία μικρή συνήθεια να πέφτω πάνω σε αγνώστους και να τους χαμογελάω, πλέον στα 23 μου έχω βελτιωθεί δε κουτουλάω πάνω τους, αλλά μιλάω ακόμα σε αγνώστους στο δρόμο! Οι φίλοι με φωνάζουν «Δήμαρχο» γιατί μπορεί να χαιρετήσω όλη τη Θεσσαλονίκη σε μία μικρή μου βόλτα. Είμαι δυναμική και πολυάσχολη υδροχοίνα πρώτου δεκαημέρου. Αγαπάω τους φίλους μου, την επικοινωνία με τον κόσμο και αν δε γίνω συγγραφέας ή παρουσιάστρια θα γκρινιάζω στο σκυλάκι μου το Νώα. Το blog ξεκίνησε για μένα μέσα σε ένα βράδυ και χωρίς στήριξη και καθοδήγηση φίλων δε ξέρω αν θα το λάτρευες και εσύ όπως εγώ. Η αλήθεια είναι πως το να κρατάω σημειώσεις είναι ένα παιδικό συνήθειο…που σήμερα λέγεται blogging! Ανακάλυψε τον κόσμο μέσα από τα μάτια μου & κράτα σημειώσεις με κόκκινο κραγιόν!Θα ήθελες να μοιραστείς τις σκέψεις σου;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Lady's Note 2016 © Copyright by CupCode