Η Λιζέττα φτιάχνει κοσμήματα από υπολογιστές!

Γνώρισα τη Λιζέττα κάπου στο Δεκέμβρη και απευθείας την συμπάθησα, μόλις γνώρισα και τη δουλειά της  μέσα από το Relak την θαύμασα! Κάνει κοσμήματα και όχι μόνο με κομμάτια από υπολογιστές…

Η ιστορία  έχει ως εξής: Το 2012 ο σύζυγος της (πληροφορικάριος)  άφηνε το γραφείο που είχε ως τότε. Ξαφνικά βρέθηκαν με καμιά δεκαριά υπολογιστές διαφόρων ηλικιών με τον παλιότερο να έχει ημερομηνία γέννησης 1993 (όλοι οι υπολογιστές made in Germany και με γερμανικά πληκτρολόγια) ! Η ανάγκη για δημιουργία ξύπνησε μέσα στην διακοσμήτρια Λιζέτα.

Η ευαισθητοποίηση στα θέματα του περιβάλλοντος οφείλονται σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία των κοσμημάτων και των πολύ καινούριων της αξεσουάρ.


Τα πρώτα της κοσμήματα ήταν με γερμανικά πλήκτρα. Δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ… ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί και αυτό με έκανε να θέλω να δοκιμάσω να επεξεργαστώ κι άλλα υλικά κι άλλα σχέδια!

Το πιο περίεργο σχόλιο που έχει ακούσει για τα κοσμήματα της ήταν σε μια έκθεση, το 2014. Ένα παιδάκι βλέποντας τα μπρελόκ από motherboard την ρώτησε τι computer game μπορεί να παίξει με αυτά! 🙂

Η διαδικασία κατασκευής ενός κοσμήματος είναι χρονοβόρα και επίπονη. Τα βήματα επιγραμματικά, τα οποία περνάει το κάθε κόσμημα/η κάθε δημιουργία είναι: *Καθάρισμα της motherboard από πυκνωτές, τσιπάκια σε διάφορα μεγέθη, επεξεργαστές, RAM κλπ. *Σημαδεύω το σχήμα που θέλεις να κόψεις. * μετά κόψιμο, τρόχισμα, λιμάρισμα. Και τέλος, μπαίνει το υγρό γυαλί,  το υγρό γυαλί θέλει 48 ώρες για να στεγνώσει! Σκέψου πόσο χρόνο απαιτεί η όλη διαδικασία.

Είναι χειροποίητα 100% δεν κόβεται τίποτα με laser. Το καθένα από αυτά είναι μοναδικό (καμία motherboard δεν είναι ίδια με την άλλη αυτό το κάνει και ενδιαφέρον ) !

note: Όποιος θέλει μορεί να βοηθήσει τη Λιζέττα στέλνοντας  τις ηλεκτρονικές πλακέτες, motherboard, κάρτες μνήμης από τον παλιό του υπολογιστή. Βοηθώντας η Λιζέττα να συνεχίσει να δημιουργεί τα κοσμήματα της εσύ θα κερδίσεις το 50% έκπτωση από κάποιο προϊόν κατασκευής της.

**Γνώρισε όλα τα κοσμήματα της Λιζέττας εδώ


Tags:


Χαριτωμένη

About

Από μικρή που λες είχα μία μικρή συνήθεια να πέφτω πάνω σε αγνώστους και να τους χαμογελάω, πλέον στα 23 μου έχω βελτιωθεί δε κουτουλάω πάνω τους, αλλά μιλάω ακόμα σε αγνώστους στο δρόμο! Οι φίλοι με φωνάζουν «Δήμαρχο» γιατί μπορεί να χαιρετήσω όλη τη Θεσσαλονίκη σε μία μικρή μου βόλτα. Είμαι δυναμική και πολυάσχολη υδροχοίνα πρώτου δεκαημέρου. Αγαπάω τους φίλους μου, την επικοινωνία με τον κόσμο και αν δε γίνω συγγραφέας ή παρουσιάστρια θα γκρινιάζω στο σκυλάκι μου το Νώα. Το blog ξεκίνησε για μένα μέσα σε ένα βράδυ και χωρίς στήριξη και καθοδήγηση φίλων δε ξέρω αν θα το λάτρευες και εσύ όπως εγώ. Η αλήθεια είναι πως το να κρατάω σημειώσεις είναι ένα παιδικό συνήθειο…που σήμερα λέγεται blogging! Ανακάλυψε τον κόσμο μέσα από τα μάτια μου & κράτα σημειώσεις με κόκκινο κραγιόν!Θα ήθελες να μοιραστείς τις σκέψεις σου;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Lady's Note 2016 © Copyright by CupCode