Η Ευαγγελία ζει το όνειρο της στο κέντρο του Ηρακλείου

Η Ευαγγελία Ευμορφούτσικου έμεινε άνεργη στις αρχές του 2006, δε το έβαλε κάτω αποφάσισε να κάνει  κάτι δικό της από το μηδέν.

Θυμάται τη πρώτη μέρα που πήρε το κλειδί για να ανοίξει το μαγαζί της… ήταν χαρούμενη, χαμογελαστή και με μία μικρή ανησυχία! Πάντως, σίγουρη για το όνειρο της που μόλις είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται μπροστά της ήταν κάθε στιγμή…!

“από μικρή ασχολιόμουν στο να κατασκευάζω μικρά πράγματα για τους φίλους μου.”

Αφού πρώτα τα βρήκε με τον εαυτό της, ήρθε και η αφορμή να κάνει κάτι δικό της. Η αφορμή δόθηκε όταν χάρισε έναν ζωγραφικό πίνακα που απεικόνιζε το “Μικρό πρίγκιπα” σε έναν φίλο της. Τον πίνακα τον είδαν πολλά ζευγάρια μάτια και έτσι άρχισε σιγά σιγά να δέχεται  κάποιες παραγγελίες. Αυτή  ίσως ήταν και η αρχή για να πιστέψει πως το όνειρο που είχε θάψει μέσα της μπορούσε να είναι το νέο της επάγγελμα.

“με καλούς φίλους & με λίγη παραπάνω τρέλα μπορείς να κάνεις τα πάντα”

“Το Κοπερτί”  άνοιξε το 2014, έχοντας  αρχικό κεφάλαιο 500 ευρώ. Σιγά-σιγά οι φίλοι της τσόνταραν κάποια χρήματα για το μαγαζί ώστε να μπορεί να  καλύψει κάποια έξοδα. Πλέον μπορεί να εξομολογηθεί πως με 500 ευρώ δε κάνει κανείς  μαγαζί, εκτός και αν έχει τρέλα, πείσμα και στήριξη από την οικογένεια του.

Η Ευαγγελία είναι  χαρούμενη κάθε μέρα γιατί έκανε το όνειρο της πραγματικότητα. Έχει ένα μαγαζί στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος και να του κατασκευάσει ότι θέλει η ψυχή του.

Το δυσκολότερο που της έχει ζητηθεί  ήταν από  ένα πελάτης που ήθελε να ζωγραφίσει μία μπλούζα για ένα παιδί που είχε απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Την  είχε προβληματίσει ιδιαίτερα αυτό το θέμα εκείνο το καιρό.

Τα περισσότερα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο μαγαζί είναι από ανακυκλώσιμα υλικά. Ακόμα και οι πολυσυζητημένες κούκλες  που είναι φημισμένες σε ολόκληρη τη Κρήτη για τα κόκκινα μαλλιά τους και όχι μόνο είναι κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμα υλικά.

“το χειροποίητο δεν εκτιμάται και ούτε πληρώνεται στην εποχή μας”

 

 

note: Το κατάστημα της Ευαγγελίας είναι στην οδό Χάνδακος 24 στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. 

 Χαριτωμένη

About

Από μικρή που λες είχα μία μικρή συνήθεια να πέφτω πάνω σε αγνώστους και να τους χαμογελάω, πλέον στα 23 μου έχω βελτιωθεί δε κουτουλάω πάνω τους, αλλά μιλάω ακόμα σε αγνώστους στο δρόμο! Οι φίλοι με φωνάζουν «Δήμαρχο» γιατί μπορεί να χαιρετήσω όλη τη Θεσσαλονίκη σε μία μικρή μου βόλτα. Είμαι δυναμική και πολυάσχολη υδροχοίνα πρώτου δεκαημέρου. Αγαπάω τους φίλους μου, την επικοινωνία με τον κόσμο και αν δε γίνω συγγραφέας ή παρουσιάστρια θα γκρινιάζω στο σκυλάκι μου το Νώα. Το blog ξεκίνησε για μένα μέσα σε ένα βράδυ και χωρίς στήριξη και καθοδήγηση φίλων δε ξέρω αν θα το λάτρευες και εσύ όπως εγώ. Η αλήθεια είναι πως το να κρατάω σημειώσεις είναι ένα παιδικό συνήθειο…που σήμερα λέγεται blogging! Ανακάλυψε τον κόσμο μέσα από τα μάτια μου & κράτα σημειώσεις με κόκκινο κραγιόν!Θα ήθελες να μοιραστείς τις σκέψεις σου;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Lady's Note 2016 © Copyright by CupCode